La vista és el sentit que ens permet percebre la llum de l'exterior i, d'aquesta manera, captar la mida, la forma, el color, la distància, la posició i el moviment dels objectes que es trobin en el nostre camp de visió. Això ens permet conèixer el medi del nostre entorn i relacionar-nos-hi.
Altrament, els ulls o òrgans de la visió són alhora molt sensibles i hi ha moltes menes de patologies que poden patir. Entre elles en destaquem els problemes de refracció de l'ull, en què la còrnia no enfoca correctament les imatges, cosa que produeix una visió imperfecta en les persones que ho pateixen. A part dels problemes de refracció, l'ull també pot patir problemes causats per infeccions, traumes causats a algun punt de l'ull, etc.
Si els nostres ulls poden veure un objecte és perquè la llum els arriba des d'aquest. Aquesta llum travessa la còrnia, entra per la pupil·la i travessa el cristal·lí. La llum llavors es projecta sobre la retina, on els cons (per als colors) i els bastons (en blanc i negre) passaran els estímuls rebuts al nervi òptic que va fins al cervell.
Iris: Regula el diàmetre de la pupil·la tot fent-la més gran o més petita.
Pupil·la: Obertura de l'iris.
Cristal·lí: Serveix per fixar les imatges a la retina.
Cos ciliar: Fa que canviï la curvatura del cristal·lí i que es es mantingui en la seva posició.
Humor vitri: Dóna forma i consistència a l'ull.
Retina: En ella es troben les cèl·lules receptores (cons i bastonets).
Coroide: És la capa vascular que nodreix la part basal de la retina.
Escleròtica: Manté l'estructura (junt amb la còrnia) de l'ull, en ella se subjecten els músculs que mouen l'ull.